Musiktjänsten Spotify är som vi alla vet en fenomenalt bra grej Glädjande nog tycks det dessutom gå väldigt bra för vår svenska exportvara, som under april lanserades på ett gäng nya platser i världen. Om jag inte missminner mig finns Spotify numera i 59 länder.

Allt med Spotify är dock inte guld och gröna skogar, och något som milt sagt kan bli lite irriterande är alla de mail som matas ut till oss användare. Jag syftar naturligtvis på dem som till exempel ibland glatt meddelar att en avlägsen Facebook-vän lagt till x antal låtar på någon ointressant spellista. Bryr jag mig om det? Inte nämnvärt.

Som tur var verkar Spotify, antagligen för att det är ett svenskstartat företag med all den godhet det innebär, vara medvetna om att dessa mail kan bli lite väl jobbiga (när det dyker upp 13 per dag bland annat) och har därför ordnat så att det går att stänga av mailen. Detta gör du så här:

  1. Till att börja med behöver du logga in på Spotifys webbsajt. Antingen med ditt Facebook-konto eller ditt Spotify-konto. (Ibland är ditt Fb-konto ditt Spotify-konto).
  2. Väl inloggad kommer ditt användarnamn synas uppe till höger, och du ska nu klicka på det följt av ´Profile´ på fliken som dyker upp.
  3. Scrolla ner till avsnittet ´Email notifications´. Här kan du välja vilka typer av mail du vill fortsätta att få. Vill du aldrig bli störd är det förstås ´Never´ som gäller på alla alternativen.
  4. Glöm inte heller de tre boxarna ovanför rubriken om mail-notiser, de med nyheter via mail/sms samt tredjepartsdelning av info.
  5. Till sist, klicka på ´Save Profile´ längst ner på sidan.

Nu har du stängt av mail-notifikationerna och Spotify kommer inte längre bombardera dig med pladdrig info. Du kan med andra ord njuta av musiken ifred. Bra va?