Smartphones. Ett ord som är så självklart i våra liv som vi inte hört talas om för bara ett par år sedan. Det går fort i teknik och utvecklingen rasar ständigt framåt men vi har samtidigt snabbt att vänja oss vid vad som är det nya. Numer minns vi knappt hur länge en klassisk 3310 batteritid höll, eller hur många gånger man kunde tappa den utan att den gick sönder. Nu får man istället ladda telefonen minst en gång om dagen och vara mer försiktig om den än ens eget liv för att få ha den välbehållen. Men vad ska man göra om olyckan är framme, och för att förebygga den?

  • Att reparera LG telefon, iPhone, HTC med mera är i sig inga problem. Det går snabbt och smidigt att lämna in sin telefon och är inte så dyrt heller. Lite beroende på vad felet är behöver man inte vara utan den i mer än ett par timmar ibland, men bara det kan vara jobbigt nog. Tur är i alla fall att det går att laga dem!
  • Genom att ha skal på sin smartphone kan man förhindra många olyckor. I synnerhet om skalet är en så kallad ”bumper”, det vill säga att det är mjukt, ofta gjort av silikon, som är som en slags stötdämpare om telefonen åker i backen. Det kan dock göra att den studsar lite, men det kan vara att föredra framför de hårdaste skal där de inte direkt dämpar ett fall från händerna ner till marken.
  • Att ha ett skärmskydd kan vara avgörande om man tappar sin telefon. I och med att man fäster det över hela framsidan är det som om det håller ihop skärmen och hindrar den från att gå sönder.

Ibland så spelar det inte någon roll vad man gör för att försöka förhindra att telefonen lägger av, den gör det ändå. Och så ska man tänka på att inte fejka att den gått sönder, det finns något som heter karma. Dessutom ska man tänka på att inte kasta den till sin vän i alla fall utan hålla hårt i den så brukar det lösa sig.