I dag har de flesta av oss svårt att klara oss utan en dator och den har med åren tagit större och större plats i våra liv. En dator  idag kan ge dig fantastiska möjligheter. Förutom att kunna ge dig möjligheten att surfa på internet och fungera som ordbehandlare m.m. kan du använda den som musikmaskin, videospelare, bildbehandlare, filmredigerare och mycket mera. Om du står inför köpet av en ny dator så är det en del saker du bör tänka på för att man få så bra valuta för dina pengar som möjligt. Det är ju till exempel ingen bra affär att köpa en dyr och avancerad dator om du bara tänkt betala räkningar och surfa på Internet på den. Då räcker det i regel med en billig och enkel dator  t.ex. en laptop eller surfplatta. Har du däremot tänkt använda datorn till inspelning av musik, videoredigering o.d. så krävs det betydligt bättre prestanda. Du måste även här överväga om du ska köpa en stationär- eller bärbar dator. För att du ska kunna få ut så mycket som möjligt av din dator är det även bra att veta vilka olika program och möjligheter som finns och hur man använder dem.

Bildredigering eller bildbehandling t.ex. avser ett ganska stort område som kan handla om att bara beskära en bild och justera ljus och kontrast till att med hjälp av ett eller flera fotografier eller andra bilder skapa något helt nytt. Man kan förändra en bild på många sätt. Det vanligaste är att man på något sätt vill förbättra sina fotografier så att de upplevs mera naturliga. Det kan också gälla små retuscheringar för att ta bort sådant som man bedömer försämrar upplevelsen.

I dag finns det en mängd olika program och verktyg på Internet för bildbehandling. Allt från det avancerade och dyra programmet Adobe Photoshop till enkla gratisprogram. Det finns dessutom en massa roliga sajter där man kan bädda in sina bilder mot roliga bakgrunder.

PC för alla har en färsk guide som täcker dom olika modellerna av datorer som finns att välja mellan.