Ett byte av bakgrundsbild, förslagsvis till en högupplöst sådan, kan göra underverk för din dator. För visst spenderar du ett antal timmar varje dag med att sitta och stirra på din datorskärm? Trodde väl det. Och varför då plåga dina ögon med den bakgrundsbild som är standard i alla Windows-maskiner?

Här har jag därför samlat 7 riktigt bra och lättnavigerade webbsidor där du hittar massvis med högupplösta bakgrundsbilder (alltså i HD-format) i alla möjliga former och storlekar. Självklart är alla bilder gratis att ladda ner och fria att använda på din dator.

1) InteraceLIFT Min favorit

Interfacelift.com har ett gigantiskt utbud av riktigt snygga och högupplösta bakgrundsbilder, som dessutom är lätta att hitta tack vare att bakgrundsbilderna är sorterade på exempelvis antal nedladdadningar, datum och kommentarer.

2) Wallpaper Backgrounds

Har många snygga bilder att erbjuda. Till skillnad från InterfaceLIFT som mest är inriktade på sköna naturbilder har Wallpaper Backgrounds också andra typer av bakgrunder.

3) Fantasy Art Design

Fantasy Art Design har ett stort utbud av högupplösta bakgrundsbilder. De flesta av bilderna är fantasy-inspirerade och ofta med en surrealistisk touch, alltså lite annorlunda än de två föregående sajternas utbud.

4) WallpaperAbyss

WallpaperAbyss är en av de allra största sajterna för gratis wallpapers, och har i detta nu exakt 32 765 stycken att välja på. Bilderna är sorterade på 34 olika kategorier vilket gör det lätt att hitta just det man är ute efter.

5) Vlad Studio

Här finns gott om originella och stilistiska bakgrundsbilder, och om du inte gillar de traditionella bilderna finns det en stor chans att du hittar något för din smak hos Vlad Studio.

6) SocWall

SocWall är ett community för snygga bakgrundsbilder där användare kan ladda upp sina egna bilder och rösta på andras. Självklart går det därför att hitta en hel del godbitar här om du letar runt lite i det breda utbudet.

7) Pinterest

En av världens snabbaste växande sajter främst bland den kvinnliga delen av befolkningen. Givetvis finns det mängder av tips på snygga bakgrunder.